პლასტიკური ჭურჭელის მავნე თვისებები.

Пластик




  • თითოეული პლასტმასი ნავთობისგანაა ,ხოლო მისი ფერი,აგებულობა ,მოქნილობა სხვა ქიმიური დანამატებია.ასეთ ჭურჭელს ვერ დავარქმევთ უსაფრთხოს,რადგან პლასტიკი ყოველთვის უშვებს ტოქსიკურ ნივთიერებებს, ხოლო გაცხელება,სხვადასხვა ჭურჭლის სარეცხი ნივთიერებები,გაბხაჭვნა და ბზარი ხელს უწხობს საწამლავების გამოყოფასა და აორთქლებას.როგორ მოვიქცეთ?
  • ყველაზე საშიში ნივთიერება პლასმასებისაგან  არის ბისფენოლ A ((BFA,  TPA),რისგანაც მზადდებიან ბოთლები წყლისთვის.უარი თქვით პროდუქტზე ,რომელზეც 7-ია         გამოსახული და თუ არ არის გამოსახულება უფრო კარგი ჩაასხით წყალი თერმოსში უჯანგავ ფოლადისაგან.
  • ყურადღება გაამახვილეთ მასალაზე რისგანაა დამზადებული.გარდა შვიდიანით გამოსახული პროდუქტზე ასევე უარი თქვით სამიანზე (PVC) და ექვსიანზე(პოლისტიროლი).კარგ პლასტიქად ითვლება ხუთიანი(პოლიპროპილენი.
  • ჩაანაცვლეთ პლასთიკის ჭურჭელი კერამიკის ან შუშის ჭურჭელზე.გაცხელებისას თითოეული ქიმიკატი შედის საჭმელში და იწვევს კიბოს,ამიტომ უფრო კარგი იქნება თუ იხმართ ტალღურ ღუმელში კერამიკულ ან შუშის ჭურჭელს,რომელნიც უვნებელია.